Leveringsvoorwaarden
Buurtzout
Strooizout per m2
sneeuw info voor kidsWinterverwachting 2017 - 2018
Verkoop Zoutkisten
 

Hoeveel strooizout gebruik je

Hoe gebruik ik strooizout:
Er zijn 2 manieren om strooizout te strooien. Ofwel strooit u preventief, enkele uren vóór het gaat sneeuwen of ijzelen, of strooit u curatief, dat wil zeggen als het al glad is en u uw stoep, parkeerplaats of oprit ijs- of sneeuwvrij moet maken.
preventief strooien werkt het beste, u verbruikt minder strooizout dan wanneer u strooit als er al gladheid is:Je kunt gewoon met de hand strooien of met een zoutstrooier. Met een handstrooier of  zoutstrooier strooit u sneller en zuiniger.
Als er echt een pak sneeuw gevallen is moet u eerst de sneeuw ruimen met eensneeuwschuiver. Strooizout werkt anders niet voldoende effectief Vergeet niet: zout strooien heeft het grootste effect daar waar veel mensen lopen of auto's rijden. Door de circulatie vermengt het zout beter met de sneeuw en het ijs.
 
Hoeveel zout strooien?
Preventief strooien: 7 - 20 g/m²
Curatief strooien:    15 - 50 g/m²
U strooit dus het zuinigst en het meest effectief als u preventief strooit. Als u uit de losse hand strooit en u weet niet hoeveel 7 gr precies is; dat is ongeveer een handvol strooizout. Uiteraard strooit u met een strooier veel preciezer en meer gedoseerd. 
 
 Hoe bewaar je strooizout?
Strooizout trekt vocht aan, daarom bewaart u strooizout het beste op een droge plaats. In een speciale zoutkist kan u uw strooizout het beste bewaren. Deze blijft de hele winter staan en u haalt het strooizout eruit wat u nodig heeft. Deze zoutkisten kunt u bij ons huren.

 Hoe werkt strooizout?
Strooizout zorgt ervoor dat het vriespunt van water wordt verlaagd. Het bevriezingsproces wordt vertraagd of onderbroken. De chemische samenstelling van strooizout bestaat vrijwel altijd uit NaCl (natriumchloride), maar kan soms ook bestaan uit CaCl2 (calciumchloride). Strooizout vermengt zich met ijzel of sneeuw waardoor het pekel wordt. Deze vloeistof verlaagt het vriespunt.

 Wat zijn dooikorrels?

Dooikorrels bestaan nog niet zo lang, en vormen een efficiënter en milieuvriendelijker alternatief voor strooizout.
Eigenschappen en voordelen van dooikorrels:

* Werkt bij temperaturen tot -40 °C
* Werkt tot 24u-48 uur preventief vóór de sneeuwval, wat arbeidskosten bespaart
* Veilig voor planten en natuur, het brengt geen schade toe
* Is onschadelijk als het in het grondwater terechtkomt
* Ook geen schade aan carrosserie, wegdek of terras
* Ook te gebruiken in een strooiwagen
* Werkt sneller dan strooizout en laat geen resten achter
* Dooikorrels zijn bij ons verkrijgbaar  onder ons huismerk Eco-dooikorrels