Leveringsvoorwaarden
Buurtzout
Strooizout per m2
sneeuw info voor kidsWinterverwachting 2017 - 2018
Verkoop Zoutkisten
 

Strooizout kiezen

Strooizout is er in verschillende soorten. De meest gebruikte soorten zijn vacuümzout en steenzout. Dooikorrels vormen een milieuvriendelijk alternatief.

Vacuümzout:
Vacuümzout wordt gewonnen door het indampen van pekel. Door middel van pijpleidingen wordt het water in de ondergrondse zoutkamers gepompt. Dit water raakt verzadigd met zout waardoor er pekel ontstaat . Deze pekel wordt vervolgens omhoog gepompt naar een installatie waar het water verdampt totdat er een zoutkorrel overblijft.

Steenzout:
Steenzout wordt gewonnen in ondergrondse mijnen. In deze mijnen worden de zoutbrokken op een transportband naar boven gebracht. Grote brokken worden gebroken. Dat gaat net zolang door tot de gewenste korrelgrootte uit de zoutmassa gezeefd kan worden.

Eco-dooikorrels:
Dooikorrels zijn zeer zuinig in gebruik. Voor een vierkante meter is ongeveer 75 gram nodig.
Het grootste voordeel is dat het op vloeren en vloerbedekking geen schadelijke inloop achter laat. Het is milieuvriendelijk en tast de bomen en planten niet aan.
Dooikorrels werken direct. Zodra de dooikorrel op de sneeuw of het ijs wordt gegooid, komt er warmte vrij en begint het smelten.
Neem contact met ons op over deze milieuvriendelijke gladheidbestrijding.
De keuze is aan uWij verkopen uiteraard beide soorten strooizout en korrels. We hebben ruim 100 ton strooizout op voorraad en zijn een van de grootste strooizoutleveranciers van Nederland.
Wij leveren aan particulieren, bedrijven en instellingen voor eigen gebruik. Ook bedrijven en winkels die strooizout en eco-dooikorrels willen verkopen, kunnen bij ons terecht.
 
Wij werken met diverse verpakkingsgroottes, afgestemd op de behoefte van onze klanten.  

  • Emmers van 7,5 Kg
  • Zakken van 10 Kg
  • Zakken van 25 Kg
  • Big-bags van 600 en 1000 Kg

Veel mensen denken dat de stoep wit van het zout dient te zijn voordat het werkt. Dit is absoluut niet het geval en een onnodige belasting voor het milieu. Bij normale gladheid volstaat bij handmatig strooien een hoeveelheid van 50 gram/m2. Een emmer met een inhoud van 10 liter weegt ongeveer 15 kg. Dit betekent dat u met 1 emmer ongeveer 300 m2 kunt strooien!!. Strooi daarom verantwoord en milieubewust.

Nu u toch verantwoord en milieubewust strooit is het misschien prettig als u naast uw eigen terrein ook een stukje trottoir voor uw woning en misschien ook wel voor de woning van uw buurman of -vrouw meestrooit. Op die wijze kunnen we elkaar helpen. Wanneer er sneeuw of ijzel voorspeld wordt kan er ook preventief gestrooid worden. (dus voordat het gaat sneeuwen of ijzelen). Op die wijzeplakt de neerslag niet aan de verharding en is makkelijker te verwijderen.

Zoutstrooiers:
Om het verspreiden van het zout nog makkelijker te maken, hebben wij verschillende zoutstrooiers op vooraad. U kunt deze bij ons bestellen.

Neem contact met ons op voor uitgebreide informatie of als u speciale wensen hebt.