Leveringsvoorwaarden
Buurtzout
Strooizout per m2
sneeuw info voor kidsWinterverwachting 2017 - 2018
Verkoop Zoutkisten
 

Winterverwachting 2017 - 2018


Nu hopelijk iedereen zijn cadeautjes heeft gekregen & uitgepakt is het tijd om eens serieus te gaan kijken wat het weer ons gaat brengen.
Afgelopen weekend hebben we al een leuk winterprikje gehad en vorige week is er in centraal Vlaanderen & in de Ardennen al redelijk wat sneeuw gevallen, hetzij van korte duur. Het bewijst wel dat deze winter al een stuk meer potentie heeft als de voorgaande jaren welke de winterliefhebbers onder ons het liefst zo snel mogelijk vergeten...
Waar er toen op de kaarten van winter geen tot nauwelijks sprake was, hetzij op de zeer lange termijn, zijn deze nu gelukkig anders geschud!
Met een beetje mazzel begint in de nacht van donderdag op vrijdag al de winter van 2017/2018, wie weet met een pak sneeuw?

Zowel het Amerikaanse model GFS als het Europese model ECMWF berekenen vanaf aanstaande vrijdag een aantal dagen met winterse neerslag. Met name de zondag springt er op dit moment heel erg uit met een niet te missen sneeuw kans.
In hoeverre de sneeuw blijft liggen is nog wel de vraag gezien de EC run van vannacht, die vanaf maandag met veel regen en iets hogere temperaturen komt.

Concentreren we ons even op EC dan is goed te zien dat het polaire koudetransport donderdag Nederland overtrekt (850Hpa tussen de -7 en -8) en komt vanaf het weekend de temperatuur niet meer boven de 5C uit, door invloed van het lage druk gebied boven Scandinavië wordt het bij ons behoorlijk fris en kan het van tijd tot tijd regenen langs de kust.Vanaf vrijdag komt de koude lucht dan echt over Nederland te liggen en kunnen de regenbuien die het land optrekken in het binnenland al voor enige (natte)sneeuw zorgen, aan de kust beginnen de buien eerst met regen en later op de vrijdag en zaterdag kunnen dan ook die regenbuien met de bijbehorende neerslagafkoeling wat (natte)sneeuw opleveren.
Zondag zien we dan in de middag een aardige sneeuwbom overtrekken. Persoonlijk denk ik niet dat het zo ver gaat komen, maar evengoed kunnen we toch zeker in het binnenland een net aaneengesloten sneeuwdek verwachten.

In hoeverre deze sneeuw zal blijven liggen hangt af van de uren na de eerste sneeuwval, zeker met de stijgende temperaturen op hoogte (850Hpa) vanaf zondagavond/maandagnacht en de sneeuw die overgaat naar regen, zal de sneeuw die er ligt door de regen helaas weer snel verdwijnen.

Animatie neerslag soort ECMWF Vrijdag t/m Zondag

 
Animatie sneeuwval ECMWF Vrijdag t/m Zondag

 

met dank aan:

 www.meteo-service.nl